Tämä sivusto on omistettu toiselle legacy-suvulleni Romppasille. Tietoa legacyhaasteesta saat linkkilistassa ylinnä olevista linkeistä.

maanantai 25. kesäkuuta 2007

9. Onnellista elämää

Hei taas! Reissuun lähtö senkun lähenee, mutta ennen sitä on luvassa vielä kaksi osaa sekä mahdollisesti kooste poismuuttaneiden Tonin ja Tuukan elämistä. Jälkimmäinen vain jos ehdin, muuten se jää myöhemmäksi. Nyt tarinaan!
Illan jo alkaessa hämärryttyä tyylikäs vanhanajan avoauto kaartoi Rollon piilopaikan eteen, kyydissään tuore perijä Tiina ja tämän salaperäinen seuralainen - joka ei ehkä olekaan enää niin salaperäinen.
Noustuaan autosta Tiina halasi Leoa lämpimästi, ja kävellessään sisään pari vaihtoi ujoja katseita keskenään. Jo kasvettuaan teiniksi Tiina oli alkanut kiinnittää huomiota perheen varsin komeaan puutarhuriin, ja pian uskaltautunut pyytämään tämän numeroa - kaverimielessä vielä toistaiseksi, totta kai. Tiinan varttuessa heidän ystävyytensä läheni, ja kasvettuaan hän rohkaisi mielensä ja pyysi Leoa treffeille, toivoen että teini-iän ihastuksesta voisi kehittyä jotain suurempaakin. Leo oli otettu pyynnöstä ja suostui, olihan hänkin salaa laskenut päiviä Tiinan aikuistumiseen..
Ujot katseet vaihtuivat pian helläksi flirttailuksi, ja molemmat myönsivät katselleensa toisiaan sillä silmällä jo
hieman kauemmin kun toinen luuli. Leo ei kuitenkaan voinut aavistaakaan mitä Tiinalla oli mielessään..
Tiina kaivoi laukustaan pienen rasian ja laski sen pöydälle, seuraten samalla Leon reaktiota. "Kun me kuitenkin olemme tunteneet jo useamman vuoden, mitä sanoisit jos mentäisiin kihloihin?" "Ehdottomasti! Siis, kyllä, suostun." Leo vastasi ääni väristen ja pujotti sormuksen nimettömäänsä.
Treffit, jotka onnistuivat loistavasti, päättyivät suudelmaan - joka olikin parin ensimmäinen. Tiina pyysi Leon samantien mukaansa Ruoholaaksoon..
..ja autosta noustuaan pyysi tätä muuttamaan luokseen. Vastauksesta tuskin on mitään epäilystä.Parin metrin päässä tapahtui myös: Tuukka jakoi ensisuudelmansa koulussa tapaamansa Sirkun kanssa. Vapauduttuaan tahoiltaan sisarukset vaihtoivat virnistyksiä ja silmäniskuja.
Nuoren parin ilta jatkui vauhdikkaissa tunnelmissa, testattua tuli sekä poreallas että auto - ehkäisyn kanssa vielä toistaiseksi.
Viime jaksossa syntyneet Nina ja Nökö varttuivat seuraavana päivänä aikuisiksi, ensin mainittu taka-alalla Nannan kanssa ja Nökö edessä.
Vain muutamaa tuntia myöhemmin päättyi Nukan maanpäällinen taival, may he rest in peace.
Perijän paikan valtasi Nökö, ja Nina lähti Sirkun matkaan.
Sään ollessa suotuisa, järjestettiin kauniit iltahäät perheen ja lähimpien ystävien kesken. Tiinan hääpuku oli löytö viktoriaanisen ajan jäämistöä myyvästä liikkeestä, Leo puolestaan sai kunnian käyttää Turkan vanhaa pukua.
Luvassa oli myös kakkua..
..ja vieraiden kanssa rupattelua. Tiina yritti udella Tonilta tämän rakkauselämästä, mutta tästä irtosi vain epämääräistä muminaa - ei hän kaikkien vieraiden kuullen tahtonut alkaa selostamaan! Toni kuitenkin lupasi soittaa sisarelleen lähiaikoina ja antaa täyden raportin.
Juhlat kestivät yömyöhään, ja päättyivät mustan limusiinin kaartaessa pihaan. Tuore pari pääsi hemmoteltavaksi viiden tähden hotelliin, ja saivat viettää helliä hetkiä ilman häiriöitä.
Viikot kuluivat arkeen totutellessa, mutta Tiinan tapauksessa eivät niin miellyttävissä tunnelmissa. Oudot pahoinvointikohtaukset olivat olleet hänen riesanaan jo pidempään, ja nälkäkin tuntui kasvavan päivä päivältä. Moonalla oli omat epäilyksensä tyttärensä vaivoista, ja ne osoittautuivatkin oikeiksi: lääkärikäynti vahvisti, että Tiina odotti ensimmäistä lastaan.
Leo oli ilman muuta iloinen uutisesta, ja taatakseen tulevalle lapselle mahdollisimman hyvän alun aloitti työt tiedeuralla, hän nimittäin toivoo jonain päivänä ylenevänsä hulluksi tiedemieheksi.
Liiallisen tilanahtauden välttämiseksi taloon rakennettiin toinen kerros + pieni parveke.
Tässä sisäpuolelta. Toinen WC oli varsinkin tarpeen, erityisesti aamut olivat olleet ruuhkaista aikaa. Yläkerran huoneen sai Tuukka kunnes muuttaisi omilleen.
Töiden aloittaminen kannatti, Leo ansaitsi jo ensimmäisenä päivänään ylennyksen ja on nyt kenttätutkija. Tähän väliin sen verran tietoa hänestä, että horoskooppi on kalat ja tavoite (saatoitte jo arvatakin) tieto. Leoa viehättävät vaalea- ja tummaveriköt, mutta punapäitä hän karttaa. Luonnepisteitä on seuraavasti: 10-3-5-2-5.
Raskaus varmistui vatsan kasvaessa, ja alkoi jälleen kuumeinen nimen mietintä.
Leon paikan ottanut puutarhuri omaa huomattavan kauniit piirteet.
Nökö sai seurakseen Ronjan, joka katseli mielellään kun joku perheenjäsenistä valmisti ruokaa, odottaen tietenkin että saisi maistiaisen tai parikin.
Nukan kalsea, suurisilmäinen haamu palasi valiten ensimmäiseksi uhrikseen poloisen Moonan, jolla tahtoi jo muutenkin olla pidätysvaikeuksia.
Hemmetti, enhän minä mahdu kohta omiin vaatteisiinikaan, Tiina harmitteli kun maha jälleen kasvoi. Äidinvaistot alkoivat kuitenkin heräillä hänessä, eikä hän voinut olla vihainen sisällään kasvavalle siminalulle.
Viimein Turkka sai kauan toivomansa kultavuosipäivän (elämäntoive ei kylläkään toteutunut jostain syystä, kellään käynyt samoin?) rakkaan Moonansa kanssa.
Nanna oli selvästi paremmissa väleissä Nökön kuin aikoinaan Niken kanssa, ehkä siksikin kun sillä ei ollut enää seuraa Nukasta.
Eräs lauantaiaamu Tiina heräsi kesken uniensa ja nousi varovasti sängystä. "Mikä hätänä?" Leo kysyi herättyään vaimonsa liikehdintään. "Luulempa että.."
"..synnytys on alkanut!! Aaaahh.." Leo ei suinkaan jäänyt auttamaan vaimoaan, vaan otti ja ryntäsi pihalla odottavaan kimppakyytiin! Tiina oli liian suurissa kivuissa huomatakseen.
Aamupalaa syönyt Moona ryntäsi salamana huoneeseen kuultuaan ulko-ovesta poistuvan Leon maininneen jotain synnytyksestä. Hän yritti rauhoitella Moonaa niin hyvin kuin pystyi, mutta muisti itsekin olleensa yhtä paniikissa varsinkin esikoisensa syntyessä.
"N-nyt se tuleeee.."
Huuto laantui ja hymy levisi Tiinan huulille, kun hän sai syliinsä esikoistyttärensä. Nyytti muistutti muuten äitiään, mutta hiukset olivat peruja isältä. Tiina sai pian huomata, ettei kaikki ollut hyvin..
Hän nousi portaat ripeästi yläkertaan ja ojensi käärön läksyjä tehneelle veljelleen (mikseihän vieressä seisoneelle äidilleen?).
Synnytys ei ollutkaan vielä ohi! Tiina sai ponnistaa uudemman kerran, sillä luvassa olisi suvun ensimmäiset kaksoset.
Toinen tulokas oli potra poika, täysin samoilla perimillä kuin sisarensakin. Tuore äiti oli väsynyt mutta onnellinen. Odotas kun Leo kuulee, että vauvoja tulikin kaksi..
Kaksoset saivat soman sopen aivan vanhempien sängyn lähettyviltä. Koska Leo oli yhä töissä, joutui Tiina päättämään nimet itse, joten hän risti tytön Lauraksi ja pojan Leeviksi.

Tuleeko perheeseen vielä lisää lapsia? Kenties toiset kaksoset? Sen näette osassa 10 :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vasta sain aikaiseksi ruveta kunnolla lukemaan tätä alusta loppuun asti. Todella mainio lc! Hyvin kirjoitettu!! Mullakin on muuten käynyt noin, että kultavuosipäivä ei toteudu. Samoin kävi myös sen '20 rakastettua yhtä aikaa' kans.

Anonyymi kirjoitti...

mullakin on käynyt niin ettei kultavusipäivä tteudu vaikka se olis vietetty monta kertaa

Kävijälaskuri

Lisätty 14.9.2008