Tämä sivusto on omistettu toiselle legacy-suvulleni Romppasille. Tietoa legacyhaasteesta saat linkkilistassa ylinnä olevista linkeistä.

sunnuntai 17. elokuuta 2008

34. Yllätys ja uusi talo

Pitkästä aikaa pääsemme jälleen seuraamaan, mitä kuuluukaan legacy-tontin asukkaille :) Viime osassa Lassi-poika kasvoi kouluikäiseksi, ja perheen iltatähti Lahja puolestaan suloiseksi taaperoksi. Kaksoset puolestaan aloittivat jo puolison etsinnän, toivoen tietysti molemmat tahoillaan että juuri heidät valittaisiin perijäksi.
Aamuyön tunteina Lotta hiipii vaivihkaa takaisin taloon vietettyään railakkaan yön kavereidensa kanssa Stadin parhaimmissa menomestoissa. Toivottavasti kukaan ei ole enää hereillä..
Samuli valvoi yhä päntäten ylennykseen tarvittavia mekaniikkatietoja, mutta oli niin syventynyt kirjaan ettei huomannut tyttärensä tuloa. Lotta huokaisi helpotuksesta kipittäessään portaat ylös omaan huoneeseensa.
Vanhuuspäivien alkaessa hiljalleen lähentyä oli Linda alkanut kirjoittaa tuntemuksiaan ja vuosien varrella sattuneita tapahtumia päiväkirjaan. Myös sellaiset seikat joista hän ei puhunut mielellään edes miehelleen päätyivät kansien suojaan.
Viikonlopun saavuttua päätti Lotta jälleen lähteä tarkastuskierrokselle hyvien miesehdokkaiden toivossa - päivän valossa tällä kertaa.
Teini-ikäisen mielessä tietysti tärkein ensin - viikkorahan tuhlaus uusiin kuteisiin!
Tyttö käytti myös tovin ihaillakseen hieman varttunempaa mieskomeutta.. Joka sattui olemaan viidennen sukupolven Linnean mies Kyösti! Hyvin säilynyt :D
Yhtään varteenotettavaa sulhaskandidaattia ei kuitenkaan löytynyt, siispä seuraavaan paikkaan.
Seuraavassa paikassa Lotta törmäsi kaukaiseen sukulaiseensa, 6. sukupolven perijä-Maijun sisareen Miaan. Vieläkin varsin nuorelta vaikuttava neito jakoi tytölle muutaman ohjeen elämän varrelle, ja katosi sitten ihmisvilinään.
Paikasta toiseen ravatessa tulee nälkä, siispä Lotta pyöräytti lautasellisen herkullisia hampurilaisia grillissä ja söi ateriansa kuunnellen puolella korvalla pöytään istuneiden miekkosten jutustelua. Kummastakaan ei kuitenkaan olisi mieheksi, toinen oli pelattava sim ja toinen vain yksinkertaisesti liian ruma..
Ateriasta vahvistuneena Lotta päätti käydä vielä Lulun kolmannessa mielessä, sieltä oli perijä isän kertoman mukaan löytänyt ennenkin puolison itselleen.
Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut onni myötä, paria teiniä ja Rva Kurjenkaulaa lukuunottamatta paikka kumisi tyhjyyttään. Peilailtuaan itseään hetken vessan peilistä Lotta palasi kotiin tyhjin käsin.
Sisko saapui juuri parahiksi juhlistamaan pikkuveljen kasvamista nuoreksi mieheksi. Lassin lapsuusaika oli kulunut ilman mitään suurempia tapahtumia.
Ja komea nuori mies pojasta kasvoikin :) Noppa soi Lassille perhetavoitteen, ja hänen hartain toiveensa on nähdä kuuden(!) lapsensa menevän naimisiin. Siinäpä onkin tekemistä.. Poikaa viehättävät meikkaavat punapäät, mutta hajuveden tuoksu saa hänet aivastelemaan.
Linnea ja Thomas olivat tapailleet jo muutaman viikon ajan, ja he päättivät viimein virallistaa seurustelunsa. Nuoren parin hempeily oli tuttu näky talossa ja sen ulkopuolella.
Linnea luotti Thomasiin täysin, ja kokikin ensimmäisen kertansa tämän kanssa.
Myös Lotta oli ihastunut komeaan nuorukaiseen, mutta Thomas ei nähnyt muita kuin Linnean ja sanoi sen Lotalle. Lotta jätti omat tunteensa taka-alalle nähtyään miten onnelliseksi poika teki hänen siskonsa, ja toivotti parille onnea vilpittömästi.
Pari viikkoa kului ja oli jälleen aika juhlaan, tällä kertaa oli Lahjan aika kasvaa kouluikäiseksi.
Tyttö oli selvästi perinyt kauneutensa äidiltään, aivan kuten sisaruksensakin :)
Koulun ja työn kanssa tasapainoillessaan Linnea oli usein hyvin uupunut. Jokin hänen sisällään kuitenkin sanoi, ettei väsymys johtunut pelkästään työn määrästä..
Linnean epäilykset osuivat oikeaan, kun hän eräänä yönä heräsi outoon tunteeseen alavatsassaan. M-miten tämä on mahdollista, enhän minä voi olla raskaana! Mutta tarkemmin miettiessään hän ei pystynyt muistamaan olivatko he käyttäneet Thomasin kanssa ehkäisyä tuona yönä muutama viikko sitten. Hämmentyneenä Linnea kömpi takaisin peiton alle, mutta uni ei tullut vielä moneen tuntiin. Yksi kysymys pyöri tytön mielessä: Miten minä kerron tästä Thomasille?
Aamulla Linnea nousi hyvissä ajoin ennen muita ja vaihtoi vaatteensa sellaisiin, että vatsa peittyisi edes hieman. Hän ei tiennyt miten kertoisi asiasta myöskään vanhemmilleen.
Mietittyään asiaa päivän Linnea päätti uskoutua Lotalle. Saatuaan kaiken lopulta ulos Linnea katsoi hermostuneena maahan ja odotti siskonsa reaktiota. Lotta oli hetken hiljaa ja sanoi sitten: "Arvelinkin, että joku on vialla. Olet ollut niin hiljainen koko päivän.. En kerro äidille ja isälle, mutta et sinä voi tätä enää pitkään salata kun vatsa alkaa kunnolla näkyä. Kyllä he ymmärtävät, eihän äitikään ollut kuin pari vuotta vanhempi saadessaan meidät." Linnea nyökkäsi hiljaa ja halasi siskoaan kiitokseksi.
Sitten Lotta hymyili jo leveämmin ja alkoi leperrellä masulle hiljaa. "En voi uskoa että minusta tulee täti, tämä on mahtavaa!"
Seuraavana viikonloppuna vietettiin vanhempien syntymäpäiviä. Linda ja Samuli vaihtoivat haikeita katseita ja puhalsivat kynttilät yhtäaikaa.
Myös Linnea pystyi nauttimaan juhlista kevyin mielin. Samana aamuna hän oli kertonut raskaudestaan vanhemmilleen, jotka ottivat asian rauhallisesti ja lupasivat tukea häntä kaikin mahdollisin tavoin.
Samulista tuli oikein komea vanhus, itse hän ei ajatellut asiasta oikein mitään kuten peilin kuvajaisesta voi nähdä :P
Linda pysyi kauniina, ryppyjäkään ei juuri tämän leidin kasvoilla näkynyt.
Kaikkein vaikeinta oli kertoa raskaudesta Thomasille, ja heti kerrottuaan Linnea purskahti itkuun. Thomas oli pitkään hiljaa ja piteli vain itkevää tyttöä sylissään. Lopulta hän sai sanottua: "Tuota, minun pitää hieman.. Ajatella tätä. En oikein tiedä mitä sanoa, minä.." Hitaasti hän irrottautui Linneasta, hymyili heikosti ja lähti lopettamatta lausettaan. Linnea katsoi surullisena pojan perään, mutta ajatteli että näin olisi lopulta parasta: kahden ei tarvitsisi menettää nuoruuttaan hänen virheensä takia.
Uuteen taloon muuttaminen oli pyörinyt Samulin mielessä jo jonkin aikaa, ja viimein hän kertoi suunnitelmastaan Lindalle. "Nyt olisi sopiva aika, kun perhekin on kasvamassa jo muutaman kuukauden kuluttua." Linda nyökkäsi hyväksyvästi, ja valmistelut muuttoa varten alkoivat.

Pari kuukautta kului..
Viimeinenkin muuttoauto ajoi lopulta pihasta, ja koko perhe saattoi viimein ihastella uutta kotiaan.
Sisään astuttaessa avautuu näkymä eteiseen josta löytyy toinen talon maalaustelineistä, piano sekä tietokonepöytä. Kierreportaat johtavat yläkertaan, mutta vilkaistaan ensin alakerran muita huoneita.
Sermin takaa päästään olohuoneeseen, joka on sisustettu lämpimillä oranssin ja ruskean sävyillä. Myös takka tuo lämpöä pimeiseen iltoihin.
Olohuoneen vierestä pääsee pieneen vaaleansävyiseen kylpyhuoneeseen.
Eteisen oikealla puolella sijaitsee puolestaan ruokasali..
..ja iso keittiö, jonka keskipisteenä on kaunis saarekehella. Isot ikkunat tuovat valoa tummalla puulla sisustettuun huoneeseen.
Kierreportaiden viereinen ovi johtaa puolestaan tulevan perijän makuuhuoneeseen, jonka piristysvärinä on käytetty turkoosia. Siirtykäämme nyt yläkertaan!
Rappusten yläpäässä avautuu oikealla puolella yläkerran aula, josta löytyy rauhallinen lukusoppi ja shakkipöytä. Aulan päästä lähtee kaksi ovea, pienempään ja isompaan huoneeseen.
Pienempi huone on Lahjan valtakunta, ja väritys onkin pirteine vihreän ja punaisen sävyineen onnen omiaan kouluikäiselle tytölle. Tästä huoneesta löytyy myös talon toinen maalausteline.
Isompi huone on puolestaan isovanhempien oma soppi, joka sisustettiin rauhallisen sinisellä ja valkealla.
Kun käännytään portaista vasemmalle, johtaa ensimmäinen ovi toiseen vessaan.
WC:n vieressä on tila pienelle harrastushuoneelle, jonne on sijoitettu kuntolaite ja pienet stereot.
Nurkkaovi johtaa viimeiseen huoneeseen, joka on vihreä-beigesävyinen ja tarkoitettu vanhimmille lapsille - Lotalle ja Linnealle.
Lopuksi vielä pohjapiirrustukset, tässä alakerta..
..ja tässä puolestaan yläkerta.

Tässäpä tämä osa :) Peli-intoni on taas kasvanut, ja lupaan saattaa Romppasten suvun loppuun. Eihän jäljellä ole kuin pari sukupolvea! Rohkeasti kommenttia tulemaan, en mie pure :P

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Linkitys sopii hyvin :) Uusi talo on aivan ihana!

Maryna-88 kirjoitti...

evans: Kiitos kommentista ja kehuista, pidän talosta itsekin ^^

Anonyymi kirjoitti...

Oijoijoi. Enpä ees oo huomannu tätä osaa aiemmin -.- mut hyvä oli, ja tosiaankin talo on ihana! :)

Anonyymi kirjoitti...

Talo on kyl tosi hieno (ainakin ulkoa päin), mutta missä nukkuvat Lassi ja tuleva vauva?

Kävijälaskuri

Lisätty 14.9.2008