Tämä sivusto on omistettu toiselle legacy-suvulleni Romppasille. Tietoa legacyhaasteesta saat linkkilistassa ylinnä olevista linkeistä.

lauantai 28. heinäkuuta 2007

11. Perheonni alkaa rakoilla

Täällä taas pitkästä aikaa, tulikin ehkä hieman pidempi tauko kun alunperin oli tarkoitus.. Toivottavasti joku tätä silti vielä seuraa :)
Leevi oli aloittanut ajoissa mahdollisiin vaimoehdokkaisiin tutustumisen. Mutta mitä ihmettä hän tuossa tyttöjen pyjamassa tekee?!
Perheen kaksi koiranpentua kasvoivat aikuisiksi. Tässä on Repe..
..ja tässä Rita, joka lähti saman tien etsimään uutta kotia.
Tiina oli jälleen alkanut kärsiä ah-niin-tutusta aamupahoinvoinnista. Hiljaa mielessään hän toivoi sen olevan vain jonkun viruksen aiheuttama vatsaflunssa, nuoremmat kaksosetkin olivat niin pieniä ja talo oli alkanut tuntua varsin ahtaalle..
Leevi ja Laura olivat tutustuneet koulussa serkkuihinsa, ja toivat näitä ahkerasti kotiinkin leikkimään.
Nuorempien kaksosten taaperoikä oli kulunut ilman mitään suurempia kommelluksia, ja olipa kaikki tarvittavat taidotkin ehditty opettaa. Viimeiset päivät kuluivat leikkien..
..kunnes oli aika kasvaa. Ensiksi Lauri..
..ja hetkeä myöhemmin Leena. Kaikki lapset muistuttavat kyllä enemmän isäänsä kuin äitiään.
Eräänä yönä Tiinan pahat aavistukset kävivät toteen; perheeseen oli totta tosiaan tulossa jälleen lapsi - ellei kaksikin. "Ei auta, nyt on toimittava ja ripeästi.."
Tiina herätti nopeasti Leon. "Tämä talo on aivan liian pieni jo meille kuudelle ja kolmelle koiralle, saati sitten kun tämä syntyy. Olen selaillut taloilmoituksia, ja luulenpa löytäneeni meille sopivan.." Hän veti nopeasti esiin netistä tulostamansa sivun ja ojensi sen Leolle. Hetken paperia silmäiltyään tämä nyökkäsi. "Olet oikeassa. Tämä näyttää hyvinkin sopivalta, ja tonttia on sen verran että lapsilla on tilaa leikkiä. Nukutaan nyt kuitenkin aamuun, soitan sitten heti muuttofirmaan." Tiina huokaisi hymyillen helpotuksesta, ja he palasivat sänkyyn odottamaan suurta päivää.

Aikaisin seuraavana aamuna Tiina herätti lapset ja kertoi muutosta. Innostuneina he alkoivat oitis pakata tavaroitaan pahvilaatikoihin, joita Leo oli noutanut läheisestä kaupasta. Puolenpäivän aikoihin pihaan kaarsi kaksi suurta rekka-autoa, ja vahvat muuttomiehet alkoivat kantaa tavaroita niihin. Leon jäädessä vahtimaan lastausta Tiina ja lapset ajoivat läheiseen motelliin, jossa heidän oli määrä viettää yönsä siihen asti, kun tavarat olisi siirretty uuteen taloon.
Ehti kulua reilu viikko, ennen kuin perhe pääsi muuttamaan uuteen taloonsa. Tiina katsoi ihastellen aamuauringossa valkeana loistavaa tiilitaloa. Vatsanpohjassa kutkutti, kun hän työnsi avaimen lukkoon ja avasi ulko-oven.
"Onpa se iso!" kuului Leevin kommentti muiden katsellessa hiljaisina ympärilleen. Totta tosiaan, tilaa oli ainakin enemmän kuin entisessä asunnossa. Alakerrasta löytyy keittiö sekä yhdistetty ruokasali/eteinen. Oikealla näkyy olohuone, ja sen yläpuolella WC. Japanilaisvaikutteinen makuuhuone on vanhempien oma soppi, erillään lastenhuoneista. Keittiön vieressä on lisäksi autotalli, ja takapihalla pieni hautausmaa edesmenneille sukupolville.
Yläkertaa vallitsevat lapset, tytöillä on oma huone ja pojilla omansa. Tietokone on koko perheen käytössä. Vielä varsin tyhjälle parvekkeelle voi linnoittautua vaikka hyvän kirjan kera. Onpa ylhäällä myös toinen WC, ihan varmuuden vuoksi.
Tutustumiskierroksen jälkeen koko perhe istui yhdessä nauttimaan aamiaista avaraan ruokasaliin, kunnes koulubussi saapui hakemaan lapsia opintielle. Uusi talo oli sen verran entistä lähellä, ettei koulua oltu tarvittu vaihtaa.
Leo halusi lapsilleen kunnon koulutuksen, ja pyysi heti samana iltana yksityiskoulun rehtorin vierailulle. Hra Valkosen mielistely meinasi loppua heti alkuunsa, kun jotain varsin yllättävää tapahtui..
Leevi nimittäin otti ja kasvoi teiniksi! Olin tyystin unohtanut tämän. Vaikka Leevi ja Laura kaksosia ovatkin, Laura ilmeisesti kasvoi lapseksi hieman kuuden jälkeen ja on täten veljeänsä päivän nuorempi.. Joka tapauksessa, arpa soi Leeville nautintotavoitteen ja elämäntoiveen: 6 lapsista naimisiin. Hän pitää uimapukuisista ja mustahiuksisista neidoista, mutta pienikin hienhaju on ehdoton ei.
Tämän yllättävän kasvutapauksen jälkeen rehtorin vierailu pystyi jatkumaan. Yritettyään ensin miellyttää vierasta jutustelemalla, ilman mainittavaa vaikutusta, Leo päätti esitellä perheen uutukaista taloa. Reksi olikin varsin otettu kierroksesta, erityisesti makuuhuone ja WC olivat herran mieleen.
Valitettavasti hummeri-illallinen pääsi hieman kärähtämään uunissa, mutta se oli rehtorin mielestä silti tarpeeksi hyvää ja hän hyväksyi lapset kouluunsa. Tuskin hän myöskään pisti pahakseen alusvaatteisillaan vieressään istuvaa Tiinaa..Tässä sitten teiniksi kasvanut Laura. Hän sai tavoitteekseen romantiikan ja toiveen päästä vielä jonain päivänä terästitaaninaiseksi. Lauraa miellyttävät hieman pyöreämmät simit jotka käyttävät alusvaatteita, mutta ruskeita hiuksia hän ei kumppanillaan katsele.
Viikot kuluivat, ja Tiinan maha kasvoi. Häntä hieman harmitti olla yksin isossa talossa, kun lapset olivat koulussa ja Leo töissä, mutta samalla hän sai aikaa setviä ajatuksiaan rauhassa.
Kerran lounasta syödessään Tiinan mielessään pyörivät hieman mustemmat ajatukset. Hän oli alkanut epäillä, että Leo salasi häneltä jotain, tämä oli alkanut käyttäytyä niin omituisesti heti muuton jälkeen.. Yksi ajatus nousi vähän väliä muiden ylitse - voisiko Leo pettää häntä toisen kanssa? "Ei, en voi uskoa sitä. Ei Leo.." Silti hän valvoi usein aamuyölle pohtien sitä niin mahdottomalta tuntuvaa ajatusta.
Tiina sai muuta ajateltavaa, kun supistukset yllättäen alkoivat - kolme viikkoa etuajassa! Johtuiko tämä stressistä? Selviäisikö vauva? Tiina pyysi paikalle saapunutta siivoojaa kutsumaan nopeasti apua, ja hetkeä myöhemmin pihaan kaarsi ambulanssi. Sairaalaan ei enää ehdittäisi, synnytys oli jo alkanut..
Ensihoitajien avustuksella saatiin maailmaan terve tyttövauva, jonka Tiina risti hetken mietittyään Liljaksi. Varmistaakseen vauvan terveydentilan hoitajat pyysivät Tiinaa mukaansa sairaalaan, mutta he pääsivät molemmat kotiin jo muutamaa tuntia myöhemmin.
Liljan kunniaksi Tiina muutti tyyliään hieman äitimäisemmäksi leikkaamalla hiuksensa lyhyemmiksi ja vaihtamalla rennommat vaatteet - kuitenkaan luopumatta lempiväreistään mustasta ja punaisesta.
Tiina näki selvästi, että Leo rakasti lapsiaan ja ihastui myös Liljaan. Silti epäilykset kalvoivat hänen mieltään joka yö.
Leo oli alkanut viettää pitkiä toveja puhelimessa, hiljentäen ääntään aina Tiinan ollessa lähistöllä. Kysyessään soittajasta hän sai vastaukseksi vain muminaa tai tokaisun "Työasioita."
Leo myös valvoi entistä myöhempään, ja tullessaan aamuyön tunneilla sänkyyn ei enää ottanut Tiinaa kainaloonsa niinkuin ennen. Aamulla hän puolestaan oli jo noussut kun Tiina heräsi, eivätkä he juuri tavanneet toisiaan kahden kesken.
Eräänä vapaapäivänään Leo sanoi menevänsä hoitamaan asioita kaupungille. Tiina kummasteli, miksi tämä otti taksin oman auton sijaan? Hän käveli ripeästi ulos kysyäkseen asiaa, mutta Leo ehti nousta taksiin joka kaasutti samantien tiehensä, jättäen Tiinan pihalle hyvin hölmistyneenä.
Tietämättään Tiina oli ollut varsin oikeassa epäilyissään. Muuttoiltana Leo oli päättänyt tutustua uuteen naapurustoon ja lähtenyt iltalenkille. Läheisessä puistossa hän oli istunut penkille lepäämään, ja kuin huomaamattaan alkanut jutella vieressään istuneen naisen kanssa. Kävi ilmi, että tämä Irinaksi itsensä esitellyt oli myös vasta vähän aikaa sitten muuttanut lähiöön. Maisemanvaihdon lisäksi pari löysi rutkasti muitakin puheenaiheita, ja tehdessään lopulta lähtöä Leo pyysi naisen puhelinnumeroa - eihän ystäviä olisi koskaan liikaa. He alkoivat tavata samalla penkillä päivittäin, eikä aikaakaan kun Leo huomasi tuntevansa tätä kohtaan enemmänkin kuin ystävyyttä. Tapaamisista tuli näin salaisia, mutta vain Leon osalta; kotoa lähtiessään hän irrotti sormuksen ja laittoi sen taskuunsa -> Irina uskoi tapailevansa vapaata miestä.
Miten käy Tiinan ja Leon avioliiton? Saako Tiina tietää Leon uskottomuudesta? Sen näette kun jatkatte tarinan seuraamista!

3 kommenttia:

Mamy kirjoitti...

Hyvä osa! Sanoisinko, aika jännittävä. Tarinaasi on tosi kiva lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Oihhhh tosi hyvä tarina tosiaan :D Oikeest tykkään! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tarkottaa Legacy? mut joka tapaukses tää on aivan mahtava tarina, aion lukea nää kaikki:D tulee ehkä tää kommentti vähä myöhäs mut ku eilen löysin tän ja jäin heti koukkuu:)

Kävijälaskuri

Lisätty 14.9.2008