Tämä sivusto on omistettu toiselle legacy-suvulleni Romppasille. Tietoa legacyhaasteesta saat linkkilistassa ylinnä olevista linkeistä.

lauantai 4. elokuuta 2007

12. Totuus valkenee

Tämä osa alkaakin varsin hilpeissä tunnelmissa, on nimittäin aika perheen kuopuksen kasvaa piirun verran isommaksi. Mahtaakohan luonne muistuttaa enemmän siskojen kuin veljien luonnetta?
Suloisuutta tytöltä ei ainakaan puutu! Luonteeltaan Lilja on kopio Lauran ja Laurin kanssa: 10-3-9-2-1, horoskoopiltaan hän on siis skorpioni.

Seuraavana aamuna kasvoivat perheessä jo vuosia olleet Nökö ja Ronja vanhuksiksi.
Leo puolestaan jatkoi salaisia tapaamisiaan salarakkaansa Irinan kanssa. Tai niin hän ainakin luuli..
Leo oli niin keskittynyt hurmaavaan seuralaiseensa, ettei huomannut viereisessä pöydässä istuvaa, varsin tuttua henkilöä. Briitta oli osunut samaan ravintolaan täysin sattumalta, eikä voinut olla tunnistamatta hyvän ystävänsä Tiinan aviomiestä - vieraan naisen seurassa!
Samana iltana Tiina sai hätäisen puhelun Briitalta. "Et ikinä usko tätä.." Tiina kuunteli ystävänsä kertomusta silmät pyöreinä, voisiko Leo tosiaan tehdä jotain sellaista? Laskettuaan puhelimen kädestään hän käveli kuin huumassa kylmään suihkuun, josta tullessaan törmäsikin makuuhuoneesta marssivaan Leoon. Jokin Tiinan päässä kilahti, ja hän alkoi huutaa. "Sinä kelvoton! Tiedätkö mitä juuri kuulin eräältä ystävättäreltäni? Hän oli nähnyt sinut jonkun naikkosen kanssa lounaalla! Mitä kaikkea olenkaan tehnyt tämän avioliiton eteen, ja sinä se vaan juokset hurvittelemassa! Leo suuttui. "Ettäs kehtaat! Tuliko mieleen, että voisin olla lounaalla TYÖtoverin kanssa?! Puhuimme huomisesta palaverista." Tiina oli liian kiihdyksissään uskoakseen, vaikka mielessä vilahtikin ote aamuisesta keskustelusta, jossa Leo oli maininnut palaverista. Sanomatta sanakaan hän marssi makuuhuoneeseen paukauttaen oven kiinni ja lukkoon.Sinä yönä Leo nukkui sohvalla levotonta, katkonaista unta. Omatunto oli alkanut kolkutella painajaisten muodossa, mutta hän ei voinut kuvitellakaan jättävänsä Irinaa.Leevi huomasi kitkan vanhempien välillä, ja kelpo isoveljenä otti vastuuta nuorempien sisarusten huolehtimisesta. Hän huolehti, että läksyt tulivat tehdyiksi ja ettei nukkumaanmenoaika venynyt turhan pitkäksi.Enää ei kuitenkaan olisi kuin Lilja josta huolehtia: nuorempien kaksosten syntymäpäivä nimittäin koitti viimein.Leenalle siunaantui suosiotavoite, ja hän toivoo joskus ylenevänsä sairaalan johtajaksi. Leenan silmää miellyttävät alusvaatteiset, muokatuilla hiuksissa varustetut simit - Leevin tapaan hän inhoaa löyhkää.Lauri sai puolestaan tietotavoitteen ja toivoo vielä saavuttavansa urheilu-uran huipun ja elävän legendan tittelin. Punaiset ja mustat hiukset ovat tämän pojan mieleen, mutta sisarustensa tavoin ei katsele kauaa haisevia neitosia.Heti ensitöikseen teiniksi kasvettuaan Lauri opetti pikkusisarelleen pottailun jalon taidon - eipähän sattuisi enää ikäviä vahinkoja!Tiinakin omistautui nuorimmaiselleen saadakseen muuta ajateltavaa kuin hänen ja Leon riidat. Hän oli lopulta uskonut, että nainen Leon lounasseurana oli ollut vain työkollega, mutta heidän välinsä olivat edelleen kireät.Pian sai Liljakin heittää hyvästit kakkavaipoille ja kehdossa kitumiselle. Tyttö saikin oikein kunnon juhlat: talon kaikki neljä teiniä olivat tuoneet kaverin mukanaan koulusta ja Leo puolestaan työtoverinsa - hurraajia oli huikeat 11!Tässäpä tyttönen onkin. Kasvoipa vielä platinamielialalla :)Että Repellekin saataisiin karvainen kumppani vielä ennen sen vanhentumista, myytiin Ronja Orlandolle.Leo menestyi töissä tasaiseen tahtiin, yleten tässä Projektipäälliköksi. Taka-alalla Lilja hurraamassa ensimmäistä kymppiään.Juhlistaakseen ylennystään Leo pyysi Irinan tällä kertaa kotiinsa, ja hätistettyään lapset alakertaan läksyjentekoon johdatti tämän vaivihkaa parvekkeelle. "Eikö ovi pitäisi lukita?" Irina ehdotti, mutta Leo sulki tämän suun tulisella suudelmalla.

Leo ei kuitenkaan ollut tietoinen, että Tiina olikin jättänyt menemättä töihin sinä aamuna herättyään kovaan päänsärkyyn. Leon tullessa töistä hän oli ollut lepäämässä, mutta päätti sitten käydä haukkaamassa raitista ilmaa parvekkeella. Autuaan tietämättömänä miehensä puuhista hän marssi ovesta ja yllätti miehensä toisen naisen kimpusta - jonka hän alkujärkytyksen väistyttyä älysi aiemmaksi "lounasseuraksi". Raivoissaan Tiina repäisi naisen irti Leosta ja nosti tämän kauluksesta seisomaan. "Minä arvasin tämän! En voinut ensin uskoa, että sinä tekisit jotain tällaista, mutta epäilin päivä päivältä enemmän.. Kuinka sinä saatoit?! Olet viiden lapsen isä, meidän lapsiemme! Et ilmeisesti ajatellut loppuun asti vai?" Leo ei heti saanut sanaa suustaan, mutta yritti ottaa Tiinan käsistä kiinni. "Älä koske minuun, senkin.. Se on loppu nyt."Saatuaan äänensä takaisin Leo yritti lepytellä häntä. "Älä viitsi kulta, tämä ei tosiaankaan ole sitä miltä näyttää! Minä ja Irina olemme vain ystäviä." Tiina ei ottanut sanoja kuuleviin korviinsa."Ensimmäinen kerta kun näen ystävykset suutelemassa.. Ei, tämä loppuu tähän. Häivy, en tahdo nähdä sinua enää koskaan! Eropaperit saat postissa, ja sormuksen pidän minä."Tiinan raivonpurkausta vessaan paennut Irina sai myös oman osansa. "Ja SINUA, senkin lunttu, en tahdo nähdä talossani enää. Alahan kipittää siitä rakkaasi luo." Jäätyään yksin Tiina vajosi lattialle ja puhkesi lohduttomaan itkuun.Niin Leo marssi ulos talosta, hyvästeltyään ensin lapsensa, ja katosi hämärtyvään iltaan. Kovin pala vanhempien ero oli Leenalle, joka oli aina ollut isintyttö ja hemmottelun kohde. Seurassa hän esitti vahvaa, mutta itki usein itsensä uneen.Pojat purkivat sisäistä aggressiotaan isäänsä kohtaan toisiinsa, mutta sopivat aina lopulta riitansa. Kun pahin suru alkoi väistyä, Tiina alkoi nähdä eron valoisat puolet. Enää hän ei tuntenut itseään ikäänkuin ulkopuoliseksi omassa talossaan, ja hän pystyi nyt omistautumaan enemmän itselleen ja lapsilleen - unohtamatta tietenkään työtään, joka oli jäänyt hieman taka-alalle lapsien myötä. Hän alkoi tuntea iloa pienistäkin arjen asioista, ja uskalsi taas hymyillä vapaasti.Ei aikaakaan, kun pöytään laskettiin kakku täpötäynnä kynttilöitä. "Olenpas minä jo vanha!" Tiina totesi naurahtaen, mutta puhalsi kynttilät leveä hymy kasvoillaan.Vaikka hiukset harmaantuivatkin, sisäisesti Tiina tunsi edelleen olevansa kuin parikymppinen. Nyt mielen vaan täyttivät treffien ja kapakoissa notkumisen sijaan tuleva perijän valinta sekä lapsenlapset..Tiina todisti vetreytensäkin rökittämällä kuokkavierailulle tulleen Irinan - oppiipa olemaan tulematta ilman kutsua toisten koteihin!

Ensi jaksossa selviääkin neljännen sukupolven perijä, ja nähdään miten hänen elämänsä alkaa sujua :) Kommentit edelleen suotavia!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten saat tollee, et ei oo äitiysvaatteita? Oon yrittäny saada sillee, mut ei onnistu. :o Onks se joku hacki, vai mikä?

Maryna-88 kirjoitti...

minarixie xd: Juu, se on hack joka löytyy www.modthesims2.com - sivustolta (vaatii rekisteröitymisen, joka kyllä ilmainen). Haulla voisi löytyä esim. pregnancy hack-nimellä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan persoonallisen kauniita lapsia :) Todella hyviä osia ollut tähän mennessä :) (ja varmasti jatkossakin tietty)

Anonyymi kirjoitti...

Eiks legacyissä oo kiellettyä kaikki hackit jne?

Kävijälaskuri

Lisätty 14.9.2008