Tämä sivusto on omistettu toiselle legacy-suvulleni Romppasille. Tietoa legacyhaasteesta saat linkkilistassa ylinnä olevista linkeistä.

keskiviikko 8. elokuuta 2007

13. Viides sukupolvi saa alkunsa

Tiina oli lopulta sen verran leppynyt, että suostui myöntämään Leolle lapsien tapaamisoikeuden. Ehtona tosin oli, että tätä ei näkyisi talossa hänen ollessa kotona. Leo pistäytyikin usein kylään lapsien päästyä koulusta ja Tiinan vielä ollessa töissä.
Tiina oli pitkästä aikaa alkanut kaivata pieniä tassuttelijoita taloon. Jotta Repelle olisi mahdollista hankkia kumppani, jouduttiin Nököstä luopumaan.
Nökön tilalle löydettiin läheisestä eläinkaupasta Toffee, ruskea labradorinnoutaja - hyvin leikkisä sellainen. Toivottavasti ne tulisivat Repen kanssa toimeen!
Irina ei ollut unohtanut Tiinalta saamaansa rökitystä, ja kävi jopa pari kertaa päivässä kaatamassa perheen roskapöntön.. Samaa teki myös Leo >:/
Tiina oli päättänyt suoda perijän paikan vanhimmalle pojalleen Leeville. Näin hänellä olisi itsellään vielä mahdollisuus nähdä ainakin ensimmäinen lapsenlapsensa ja auttaa tämän hoidossa - ja olihan perijä ollut jo kolme kertaa tyttö, joten myös tasa-arvon nimissä.
Perheen kuopus Lilja oli kaikkien suosiossa, kaikki olivat kilpaa lukemassa tälle satuja ja auttamassa koulutehtävien kanssa. Toivottavasti hyvät välit säilyisivät myös hänen kasvettua.
Leevi koki ensisuudelmansa Irinan(?) kanssa, mutta suhteesta ei loppujen lopuksi kehittynyt mitään vakavampaa.
Leevillä oli nimittäin jo eräs hieman varttuneempi kiikarissa. Joku voikin muistaa puutarhurin, jonka kanssa hän pari jaksoa takaperin rupatteli (ollessaan vielä lapsi). Leevi oli jo tuolloin päättänyt tehdä hänestä vaimonsa, tulisi sitten valituksi perijäksi tai ei.
Lauran suhderintamalla oli hiljaisempaa, mutta töissä hän menestyi - saavuttipa ensimmäisenä teiniuransa huipun!
Lilja oli ollut ihastuttavan rauhallinen lapsi, toivon mukaan luonne ei muutu vaikka ikää tulee lisää.
Lilja on mahdollisesti kaunein perheen tytöistä, ei perinyt isänsä litteää nenää :> Leenan lailla Lilja on suosiotavoitteinen, mutta haaveilee kaupunginjohtajan virasta sairaalanjohtajan sijaan. Liljan silmää miellyttävät silmälasit ja maskit, mutta omaa hiustenväriään hän ei soisi kumppanilleen.
Seuraavaa päivää Leevi oli odottanut kuin kuuta nousevaa: tänään hän kasvaisi aikuiseksi. Paikalle kutsuttiin tietenkin puutarhuri Mataliina, tuttavallisemmin Mata.
"Toivon.. Että Mataliina ihastuisi minuun!" Leevi sanoi mielessään, ja puhalsi..
(Pojasta kasvoi isänsä lähes täydellinen kopio..) Heti vaatekaapilla kipaistuaan Leevi alkoi pikku hiljaa lämmitellä välejään Matan kanssa. Kukapa ei pitäisi taputusleikistä?
Sitten Leevi uskaltautui jo pieneen ujoon flirttiin, eikä Mata tuntunut pistävän vastaan - olihan Leevistä kasvanut melko komea nuori mies.
Mata joutui valitettavasti lähtemään, joten Leevi rohkaisi mielensä ja hyvästeli naisen hellällä pusulla. Seuraava yö menikin haaveillessa yhteisestä tulevaisuudesta.
Seuraavana aamuna Leevi aloitti työt passipoliisina, eihän perheen tulot voineet riippua pelkästään Tiinan palkasta.
Illalla talosta marssi hieman närkästyneen näköinen, juuri aikuiseksi kasvanut Laura. Liekö hieman kateellinen Leeville?
En ihmettelisi, kun velipoika vaan suukottelee ihastustaan toisen nenän edessä! Leevi ei jaksanut olla erossa edes kokonaista päivää, ja kutsuikin Matan uusintavisiitille.
Leevi tarjosi Matalle hieman sisarensa syntymäpäiväkakkua, jonka jälkeen pari tanssahteli hieman hitaita vaihtaen helliä katseita keskenään.
Tällä kertaa Leevi ei päästänytkään tätä lähtemään, vaan ehdotti sen sijaan yhteenmuuttoa. Mata hämmästyi hieman, mutta vastasi lopulta myöntävästi.
Sinä yönä vietettiin helliä hetkiä suljettujen ovien takana, kunnes Leevi joutui lähtemään töihin - hieman väsyneenä, mutta onnellisena.
Matasta paljastui hyvin leikkisä persoona (9), muuten hänen luonteensa on melko "keskinkertainen" (kaikki muut luonteenpiirteet välillä 4-6). Tavoitteeltaan hän on tieto, ja toiveenaan hullun tiedemiehen titteli - mites muuten. Mataa kiehtovat hattupäiset, ladatuilla hiuksilla varustetut herrat, jotka eivät tarvitse silmälaseja.
Liljalta oli jäänyt hieman läksyjä rästiin (ks. iso pino tämän edessä), ja Tiina päätti palauttaa nuorimmaisensa oitis ruotuun.
Tiina alkoi jo olla hieman kärsimätön vauvauutisten suhteen, ja uteli niistä jälleen eräänä iltana jäätyään pöytään kahden Matan kanssa. Hetken mietittyään Mata päätti uskoutua tulevalle anopilleen, että hänellä oli kyllä ollut hieman pahoinvointia ja väsymystä viime aikoina. "Mutta älä kerro vielä Leeville! Tahdon olla ensin täysin varma."
Muutamaa päivää myöhemmin Mata saikin asiaan varmistuksen, muttei heti viitsinyt herättää kaikkia vaan kömpi takaisin sänkyyn.
Kun hän seuraavana iltana kertoi Leeville, tämä kaappasi hänet iloisena syliinsä. "Mennään heti kertomaan äidille!"
Tiina oli onnensa kukkuloilla uutisesta, ja vilkaisi sitten Leeviä merkitsevästi. Tämä nyökkäsi hiljaa, ja johdatti Matan makuuhuoneeseen. Siellä hän polvistui ja veti taskustaan sormuksen. Mata kiljahti yllätyksestä. "Tiedät, etten tahdo ketään muuta. Tuletko vaimokseni?" "Voi Leevi, tietysti tulen!" Leevi pujotti sormuksen Matan nimettömään ja he halasivat onnellisina.

Muutamaa kuukautta myöhemmin..
Eräänä lauantaina Mata ehdotti koko perheelle huvittelupäivää, ja aamiaisen jälkeen suunnattiinkin Stadiin. Matan raskaus alkoi olla jo viimeisillään, ja hänen täytyisi hoitaa tarvittavat hääjärjestelyt ennen kuin maha olisi liian iso.
Mata löysikin mieluisen hääpuvun itselleen, vaikka joutuikin pyytämään Leenaa sovittamaan sitä puolestaan mahansa takia. Samalla ostettiin varastoon hieman lastenvaatteita.
Sitten syöpöteltiin, Leevillä varsinkin oli nälkä..
..ja huviteltiin, Leena otti muistoksi yhteiskuvat Laurin kanssa. Mata alkoi kuitenkin väsyä nopeasti, joten hän tilasi itselleen taksin ja palasi kotiin lepäämään.
Pitkään hän ei ehtinyt nukkua kun nälkä alkoi kurnia, mutta syömisestäkään ei tahtonut tulla mitään kun silmät painuivat koko ajan kiinni. Muillakin on varmaan kokemusta tilanteesta, kun sekä energia että nälkä ovat lähes nollassa.. Ei kiva!
Mikään muukaan ei oikein ottanut enää sujuakseen, ja lopulta Mata romahti täysin. Leevi yritti saada kihlattuaan tokenemaan, mutta luovutti lopulta ja kutsui psykiatrin paikalle.
Tohtori saikin Matan pian virkoamaan, jonka jälkeen hän painui suoraan lähimpään sänkyyn.
Kauaa hän ei kuitenkaan saanut kerätä voimia, kun vatsassa alkoi supistella ja lapsivedet menivät. Koko perhe ryntäsi paikalle kauhuissaan kuullessaan Matan avunhuudot..

Tähän onkin hyvä lopettaa ;) Ensi kerralla näette viidennen sukupolven ensimmäisen jäsenen, sen lisäksi juhlitaan häitä ja syntymäpäiviä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sori nyt kauheesti, mutta en löytänyt sitä jaksoa mihin kommentoin. Eli mistä nuo hiukset latasit? =)

Kävijälaskuri

Lisätty 14.9.2008