Tämä sivusto on omistettu toiselle legacy-suvulleni Romppasille. Tietoa legacyhaasteesta saat linkkilistassa ylinnä olevista linkeistä.

lauantai 20. lokakuuta 2007

25. Nopeaa toimintaa

Anteeksi, että tämän osan julkaisemisessa hieman kesti, netti on ollut auttamattoman hidas enkä ole pystynyt kirjoittamaan uutta osaa :/ Mutta palatkaamme jälleen Romppasille!
Mia yritti jo kärsimättömänä udella kumman vanhemmat valitsisivat perijäksi, hänet vai Maijun? Niin Markus kuin Millakin pitivät suunsa supussa, vaikka heillä olikin jo vahva käsitys kumpi tytöistä jatkaisi sukua - he vain tahtoivat odottaa oikeaa hetkeä paljastaa tieto.
Perijän paikasta kisaaminen jäi hetkeksi taka-alalle, kun oli aika juhlia perheen kuopuksen Mikan syntymäpäiviä.
Myöskään Mikan ulkonäössä ei ole moittimista, mutta hänet on jo poistettu perijäkilvasta. Poika sai tavoitteekseen suosion ja elämäntoiveekseen elävän legendan uran.

Pienimuotoisten synttäreiden tunnelmaa synkensi Lemmen viimeinen matka parempaan paikkaan. Erityisesti Lempeä mummonaan pitäneet lapset jäivät suremaan häntä, sen sijaan hänen elämänkumppaninsa Enni suhtautui rakkaansa poismenoon varsin tyynesti.

Yhtä tyynesti Enni ilmoitti vielä samana iltana muuttavansa pois talosta. "Täällä ei ole enää mitään minulle. Hyvästi.." Tarkkasilmäisimmät pystyivät näkemään yhden yksinäisen kyyneleen putoavan hänen silmäkulmastaan taksin oven sulkeutuessa.
Elämä jatkui talossa melko normaalisti. Lemmen muiston kunniaksi nuoret ottivat tavakseen tehdä läksyt aina yhdessä toisiaan auttaen, olihan tämä painottanut kunnon koulutusta perustana tulevaisuuden menestykselle.
Koulusta Mika toi pelkkiä kympin todistuksia, mutta tyttöjen kanssa hänellä ei tuntunut sujuvan. Erityisesti eräs tummahipiäinen Sirkku härnäsi poikaa alituiseen ja sai tämän jopa kyyneliin.

Viimein saatuaan tarpeekseen tytön ivailusta Mika heitti periaatteensa herrasmiesmäisyydestä romukoppaan ja antoi samalla mitalla takaisin. Siitä lähtien hän saikin olla rauhassa Sirkun nälvimiseltä.
Sepekin sai viimein seuraa, kun perheeseen liittyi valkea koiraneiti Nana.
Huomattavan äkkiä koirat tulivatkin juttuun, ja viettivät hieman kahdenkeskisiä hetkiä koirankopissa :>
Niin tunnollinen kuin Mika läksyjen suhteen olikin, tahtoi hän jättää koulubussiin nousun aina viime minuuteille. Sitten juostiinkin kiiren vilkkaa kyytiin muutamaa minuuttia ennen yhdeksää ^^
Milla päätti viimein paljastaa tyttärelleen, että hänet on valittu perijäksi. "Tulimme isäsi kanssa tähän ratkaisuun, koska olet vanhin teistä kolmesta ja huomenna täysi-ikäinen. Haluammehan me sitä paitsi nähdä lapsenlapsiammekin ennen kuolemaamme.." Maiju halasi hymyillen äitiään kiitokseksi ja asteli huoneeseensa vielä vähän hämmästyneenä siitä, mitä oli juuri kuullut.
Levottomien yöunien jälkeen Maiju heräsi aamiaispöytään - hänen viimeiseensä teini-ikäisenä. Miakin onnitteli sisartaan ja myönsi odottaneensakin tätä ratkaisua, muttei kuitenkaan ollut katkera. "Sinusta tulee paras perijä ikinä!"
Sitten oli vuorossa viimeinen koulupäivä, seuraavana päivänä Maiju menisi jo töihin - hänen oli onnistunut saada kokopäivätyö jonka hän voisi aloittaa heti 18 täytettyään.
Koulusta päästyään Maiju toteutti vielä viimeisen unelmansa ennen kasvuaan: ensisuudelma teini-ihastuksensa Raunon kanssa. Poikakin piti Maijusta, mutta ymmärsi ettei heistä tulisi mitään enempää ja hyväksyi sen.
Tunnit kuluivat kuin siivillä, ja pian Maiju huomasi seisovansa suuren täytekakun edessä läheisimpiensä ympäröimänä. Oli aika puhaltaa kynttilät!
Maijusta kuoriutui viehättävä nuori neito, jolla ei varmasti olisi vaikeuksia löytää itselleen sulho. Hänellä oli kuitenkin mielessään vain yksi, ja miehen kanssa olikin sovittu tapaaminen samana iltana.
Tämä mieshän oli Sami, vuosia sitten talon editse astellut komistus johon Maiju oli tykästynyt jo ollessaan kouluikäinen. Kynttilöitä puhaltaessaan hän oli jopa toivonut miehen pitävän hänestä myös, ja ainakin alku vaikutti lupaavalta. "Näytätpä hurmaavalta tänään! Tuo huulipuna korostaa huuliasi.." Maiju tyytyi vain hymyilemään ujosti.
Pari päätyi ensin pitämään hauskaa keilaradalla. Kumpikaan ei varsinaisesti loistanut keilojen kaadossa, mutta pelin lomassa he löysivät paljon yhteisiä puheenaiheita ja nauroivat toistensa jutuille.
Muutaman pelin jälkeen Maiju päätti rohkaista itsensä ja alkoi kainosti flirtata miehelle. Sami vaikutti ensin hieman hämmentyneeltä, mutta yht'äkkiä..
..hän veti Maijun syliinsä ja suuteli tätä! Maijusta tuntui kuin hän olisi leijaillut pilvissä, ja suudelman jälkeen jäi vielä hurmaantuneena katselemaan miehen silmiin. Herkän hetken keskeytti Maijun muriseva vatsa, mutta Sami vain naurahti nähdessään tämän nolostuneen ilmeen. "Alkaahan tässä kieltämättä jo hieman hiukoa. Mitäs sanoisit jos vaihdettaisiin paikkaa? Tiedän yhden mukavan ravintolan tässä lähellä." Maiju nyökkäsi vaivihkaa, ja pitäen toisiaan kädestä he astelivat ulos odottamaan taksin tuloa.
Ravintola oli pieni mutta romanttinen, ja koko ruokailun ajan pari vaihtoi helliä katseita ansaiten monia kateellisia vilkaisuja muilta asiakkailta.
Treffit päättyivät tuliseen suudelmaan, eikä edes Rva Kurjenkaulan motkotus onnistunut lannistamaan tunnelmaa. "Mitä jos lähtisit kanssani tapaamaan vanhempiani? Voisit jäädä vaikka yöksikin.." Maiju ehdotti Samille, joka hetken pohdittuaan nyökkäsi ja he loittonivat hiljaa pimenevään iltaan.
Taksi kaarsi pihalle juuri parahiksi, kun talon vierustalla koirankoppien luona Nanan synnytys käynnistyi.
Maailmaan saapui pieni ruskea pentu, naaras, joka sai nimekseen Nasu.
Paijattuaan uutta tulokasta hetken Maiju palasi etupihalla odottavan Samin luo, ja kysäisi hetken mielijohteesta josko tämä muuttaisi hänen luokseen pysyvästi. Sami katsoi naista hieman huvittuneena ja vetäisi tämän syliinsä. "Mikäs siinä, enhän voi antaa tällaisen saaliin päätyä jonkun toisen omaksi." Kuin sinetöidäkseen päätöksensä Sami suuteli Maijua hellästi, jonka jälkeen Maiju johdatti hänet tapaamaan vanhempiaan sisälle.
Hetkeä myöhemmin saapui Mika töistä ylenneenä teiniuransa huipulle. Mainiota!
Maiju olisi varmaan ollut onnittelemassa veljeään, ellei hän juuri sillä hetkellä olisi tutustunut Samiin hieman toisella tasolla.. Kukaan ei voi kiistää etteikö hämärä kivinen allas ole romanttinen paikka kokea ensimmäinen kertansa!
Vaihdettuaan kuivaa ylle Maiju pyysi Samin takaisin ulos ja ehdotti miehelle kihloja. "Olisin kysynyt sinulta aivan samaa.. Tietenkin suostun." Aika nopeaa toimintaa, sanoisinko. Jospa hieman jarruttelisitte edes häiden kanssa?
Yhtä päivää pidempää Maiju ei pystynyt odottamaan, vaan jo seuraavana iltana pidettiin pienimuotoiset hääjuhlat takapihalla. Nämä kaksi tahtoivat poiketa massasta ja sen sijaan että olisivat sormustaneet toisensa vihkikaaren alla vieraiden EDESSÄ, toimi uima-altaan edusta vihkipaikkana. Yhtä kaikki he saivat toinen toisensa toivon mukaan loppuiäkseen :)
Kaikki sujui hyvin ruokailun ja vieraiden kanssa seurustelun suhteen, ehtivätpä Milla ja Markuskin hieman tutustua vävypoikaansa joka vielä eilen oli heille täysin tuntematon. Pian Maiju alkoi kuitenkin tuntea itsensä huonovointiseksi, ja sanoi menevänsä haukkaamaan hieman raitista ilmaa.
Ulkona Maiju ehti ottaa vain muutaman askeleen, kun hänen silmissään yht'äkkiä pimeni ja hän pyörtyi pihakiveykselle.
Huolestuneena vaimonsa äkillisestä lähdöstä Sami päätti tarkistaa tämän voinnin, ja avatessaan ulko-oven löysi hänet maasta istumasta. Maiju oli vain hetkeä aiemmin herännyt ja tajunnut pyörtyneensä. Sami oli oitis hänen vierellään ja auttoi hänet ylös. "Olen ihan kunnossa," Maiju yritti vakuutella, mutta kun Sami edelleen jatkoi hänen ympärillään hössöttämistä hän ärähti ehkä vähän liiankin vihaisesti, "Usko nyt jo että olen kunnossa!" Sami hiljeni oitis. Maiju katui heti käytöstään, muttei osannut sanoa mitään. Eihän hän yleensä ollut näin äkkipikainen..
Pian limusiini saapui hakemaan avioparin häämatkalle, eivätkä he tahtoneet herättää epäilyksiä jäämällä pois joten hiljaisuuden vallitessa he nousivat autoon vilkuttaen vieraille. Sen illan molemmat oleilivat yksinään ja kävivät nukkumaan eri huoneisiin, kuitenkaan saamatta paljoakaan unta ajatuksiltaan.
Seuraavana aamuna Sami aloitti työt rikollisuusuralla, sillä hänen elämäntoiveensa on rikollisneron ammatti - kuten Maijullakin. Sami on tietotavoitteinen skorpioni, jonka silmää miellyttävät meikkaavat vaaleaveriköt mutta eivät naiset joilla on liiaksi karvoitusta kasvoissa (= parta).
Vapaapäiväänsä viettävä Maiju sai kokea suuren yllätyksen, kun hänen vatsansa yllättäen pyöristyi. "Mitä nyt, kultaseni?" Markus kysyi tyttäreltään. Hetken hämmästeltyään asia valkeni Maijulle. "I-isä, taidan odottaa lasta.."
Maiju tilasi samantien ajan päivystykseen, jossa asia varmistui: hän totta tosiaan oli raskaana. Samalla selvisi syy hänen edellisiltaiseen pyörtymiseensä ja äkilliseen suuttumukseensa. Helpottuneena Maiju soitti Samille töihin pyytäen ensin anteeksi käytöstään ja kertoen sitten ilouutisen. Lopetettuaan puhelun hän vielä soitti omalle työpaikalleen ja kertoi jäävänsä äitiyslomalle.
Ensi kerralla luvassa 7. sukupolven ensimmäinen jäsen, ja tuleeko lapsia kenties lisääkin?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pidän erityisen paljon tästä LC:stä ja olen seurannut tätä jo kauan, mutta unohtanut kommentoida. Hyvä osa oli ja hyvän ja komean miehet Maijulle sait.

Anonyymi kirjoitti...

Tää tärina onn todella hyvä...tuleekohan tyttö- vai poikavauva??

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava legacy, aloin muutama viikko sitten seurata ja nyt pääsin tähä osaa. :) Itse aloitan myös legacya kun simssit tulevat postista.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on paras lukemani LC ikinä. Nyt vasta kommasin, vaikka oon lukenut jo joka jakson; nyt vähän aikaa sitten vasta löysin tän. Jatkoa millon? ://

Anonyymi kirjoitti...

Mun nimi on maiju, oon ennenki kommentoinu tänne ja huvittavaa lukee omaa nimeään tuolta, oon joskus ollu ihastunu yhtee samii ja se on nyt mun pikkasena mun riparilla:D

Anonyymi kirjoitti...

justii. löysin tän tänää about kolme tuntia sitte ja oon lukenu putkeen mitä ny käyny läksyjä välissä tekemässä. koukussa. Tiesin et Maijusta tulee perilline. Aika jännä suhteenalku. Muthei, TAULUT!!
Ja vois joissain kertoo vaikka et kuka ne on maalannu jne.. Tai vaikka jokaisesta uudesta perillisestä, vai mikä se nyt oli, maalataan kuva, niin vois ottaa semmotteen suht. lähikuvan siitä valmiista taulusta ja kuvatekstiks kuka on maalannu, kuka on kuvassa jne.. en tiiä onko ihan toimiva idea vai ei mutta ihan sama.

- vanssukka

Kävijälaskuri

Lisätty 14.9.2008